Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus
Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met noedels, wokgroente en pinda's

Dit gerecht staat supersnel op tafel doordat wij zowel de groentemix als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

10 g

Garlic-ginger-chili mix

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories772 kcal
Energy (kJ)3230 kJ
Fat22 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate100 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein41 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Pan with Lid

Cooking Steps

Biefstukreepjes wokken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Snijd de biefstukreepjes, indien nodig, in even grote stukjes zodat ze gelijktijdig garen. Wacht tot de olie in de wok goed heet is. Bak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur en haal ze uit de pan.

Groente wokken
2

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook, rode peper en de oosterse groentemix toe. Roerbak 3 minuten.Voeg dan de zoet-pittige chilisaus, zoete Aziatische saus en sojasaus toe. Meng en verhit de saus 2 minuten. Snijd ondertussen de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan tijdens de bereiding achterwege en voeg het na serveren eventueel naar smaak toe.

Noedels koken
3

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook afgedekt in 3 minuten beetgaar. Haal tijdens het koken de noedels met twee vorken uit elkaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de biefstukreepjes samen met de noedels toe aan de wok en roer ze gedurende 1 minuut door de groenten.

Serveren
4

Verdeel de noedels met groenten en biefstukpuntjes over de borden. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.