Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Zoete aardappel
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ stuk(s)
Avocado
50 gram
Spinazie
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Oranjehoen kipburger
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 el
Suiker
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de zoete-aardappelblokjes aan een kom en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier. Rooster de zoete aardappel 25 - 30 minuten in de oven.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng de linten in een kom met de wittewijnazijn en de suiker. Schep af en toe om.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de komkommer in blokjes.
Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan een een saladekom. Scheur de spinazie boven de kom klein. Meng goed met elkaar.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Meng op een diep bord de sesamzaadjes met een snufje zout. Bedek de kipburger met de sesamzaadjes, druk stevig aan zodat ze goed blijven plakken. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant, of tot hij goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Verdeel de spinazie over diepe borden. Leg de zoete aardappel, wortellinten, komkommer en avocado erbovenop. Leg de kipburgerreepjes in het midden. Garneer met de zoet-pittige chiliroom.