Tofu heeft misschien een stoffig imago, maar goed gekruid en gebakken is dat echt onverdiend! Door de sperzieboontjes te bakken worden ze extra knapperig en de gember geeft de boontjes pit. De noedels zijn gemaakt van boekweit, dat geen graan is maar een zaad en daardoor van nature glutenvrij, rijk aan eiwitten en licht verteerbaar.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
1 cm
Verse gember
200 gram
Sperziebonen
½ pak(ken)
Gekruide tofublokjes
(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
15 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
75 gram
Sobanoedels
(Bevat Gluten)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 – 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember samen met de knoflook 1 – 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel onder koud water.
Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad, de rode peper en de sojasaus.