Boerenkoolstamppot met kabeljauw en tomatentapenade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenkoolstamppot met kabeljauw en tomatentapenade

Boerenkoolstamppot met kabeljauw en tomatentapenade

met gebakken rode ui en paprika

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

150 gram

Gesneden boerenkool

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

20 gram

Tomatentapenade

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2708 kJ
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels15.8 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken van 2 - 3 cm.

Boerenkool koken
2

Voeg de aardappelen toe aan een pan met deksel, Voeg daarna ook de boerenkool toe aan deze pan. Zet onder water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of totdat de aardappelen gaar zijn. Giet af en laat goed uitstomen zonder deksel.

Kabeljauw bereiden
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de vis op een bakplaat met bakpapier, besmeer de bovenkant met de tomatentapenade.

Groenten en vis bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui en de paprika in 3 - 4 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de kabeljauw 6 - 8 minuten in de oven. Zet het vuur van de koekenpan lager en voeg bij de groenten nog per persoon; 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en 1 el water. Roer goed en verwarm het geheel nog 2 minuten.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de groenten over de stamppot en leg de kabeljauw er bovenop.

Tip: Boerenkool bevat provitamine A (carotenoïden), dit kan ons lichaam omzetten in vitamine A. Dit vitamine draagt bij aan een normale werking van ons afweersysteem en helpt onze huid gezond houden.