Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Red onion
½ piece
Bell pepper
150 g
Shredded kale
1 piece
Cod fillet
20 g
Tomato tapenade
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
5 milliliters
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken van 2 - 3 cm.
Voeg de aardappelen toe aan een pan met deksel, Voeg daarna ook de boerenkool toe aan deze pan. Zet onder water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of totdat de aardappelen gaar zijn. Giet af en laat goed uitstomen zonder deksel.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de vis op een bakplaat met bakpapier, besmeer de bovenkant met de tomatentapenade.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui en de paprika in 3 - 4 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de kabeljauw 6 - 8 minuten in de oven. Zet het vuur van de koekenpan lager en voeg bij de groenten nog per persoon; 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en 1 el water. Roer goed en verwarm het geheel nog 2 minuten.
Stamp ondertussen de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de groenten over de stamppot en leg de kabeljauw er bovenop.
Tip: Boerenkool bevat provitamine A (carotenoïden), dit kan ons lichaam omzetten in vitamine A. Dit vitamine draagt bij aan een normale werking van ons afweersysteem en helpt onze huid gezond houden.