Boerenkoolstamppot met kabeljauw en tomatentapenade
Boerenkoolstamppot met kabeljauw en tomatentapenade

Boerenkoolstamppot met kabeljauw en tomatentapenade

met gebakken rode ui en paprika

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Red onion

½ piece

Bell pepper

150 g

Shredded kale

1 piece

Cod fillet

20 g

Tomato tapenade

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

5 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories647 kcal
Energy (kJ)2708 kJ
Fat26.2 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate64.3 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein32.5 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken van 2 - 3 cm.

Boerenkool koken
2

Voeg de aardappelen toe aan een pan met deksel, Voeg daarna ook de boerenkool toe aan deze pan. Zet onder water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of totdat de aardappelen gaar zijn. Giet af en laat goed uitstomen zonder deksel.

Kabeljauw bereiden
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de vis op een bakplaat met bakpapier, besmeer de bovenkant met de tomatentapenade.

Groenten en vis bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui en de paprika in 3 - 4 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de kabeljauw 6 - 8 minuten in de oven. Zet het vuur van de koekenpan lager en voeg bij de groenten nog per persoon; 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en 1 el water. Roer goed en verwarm het geheel nog 2 minuten.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de groenten over de stamppot en leg de kabeljauw er bovenop.

Tip: Boerenkool bevat provitamine A (carotenoïden), dit kan ons lichaam omzetten in vitamine A. Dit vitamine draagt bij aan een normale werking van ons afweersysteem en helpt onze huid gezond houden.