Boerenworst met currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met currysaus

Boerenworst met currysaus

met aardappelpartjes, truffelmayonaise, komkommersalade en gebakken ui

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

250 gram

Ovenaardappelparten

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4068 kJ
Energie (kcal)972 kcal
Vetten66.8 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels10.7 g
Eiwitten24.7 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om.
Worst bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe aan de pan en dek af, verlaag het vuur naar middelmatig. Bak, afgedekt, 8 - 10 minuten, keer de worst regelmatig om.
Snijden
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de komkommer, appel en slamix toe aan de dressing en meng goed.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de truffelolie.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en schenk de currysaus eroverheen. Garneer met de ui.
  • Serveer de worst met de aardappelen, de salade en de truffelmayonaise.