Braziliaanse visstoof met rijst en verse koriander
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braziliaanse visstoof met rijst en verse koriander

Braziliaanse visstoof met rijst en verse koriander

Met kokosmelk en limoen

Een stoof is vaak heel gemakkelijk te maken en het resultaat mag er zijn. Door de ingrediënten te stoven op laag vuur mengen de smaken goed met elkaar. Zo proef je in dit gerecht in één hap de kokos en paprika maar ook de kerriepoeder en limoen

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

50 ml

Kokosmelk

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2548 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door.

Stoven
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Koolvis stoven
4

Snijd ondertussen de koolvisfilet in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet na 3 – 4 minuten op de groenten in de wok of hapjespan en laat, afgedekt, nog 7 – 8 minuten meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Limoen raspen
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst met de visstoof over de borden, garneer met de koriander en de overige limoenpartjes (zie tips).