Een stoof is vaak heel gemakkelijk te maken en het resultaat mag er zijn. Door de ingrediënten te stoven op laag vuur mengen de smaken goed met elkaar. Zo proef je in dit gerecht in één hap de kokos en paprika maar ook de kerriepoeder en limoen
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
50 milliliters
Kokosmelk
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ can
Tomatenblokjes
85 g
Pandanrijst
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
3 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.
Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de koolvisfilet in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet na 3 – 4 minuten op de groenten in de wok of hapjespan en laat, afgedekt, nog 7 – 8 minuten meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.
Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst met de visstoof over de borden, garneer met de koriander en de overige limoenpartjes (zie tips).