Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

met knapperige koolsalade

In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergenen :
Eieren
Mosterd
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Rogge
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

15 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Rogge, Tarwe, Gerst Kan bevatten Lupine, Noten, Eieren, Sesamzaad)

1 tl

BBQ rub

100 gram

Pulled pork

30 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Selderij, Vis, Lupine, Schaaldieren, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3859 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rode ui bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Afwerken
3

Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de jalapeños en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.