In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Rode ui
15 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
100 g
Rodekool, wittekool en wortel
1 unit
Wit tarwebroodje
(Contains Gluten, Milk, Soy, Rye, Wheat, Barley May be present Lupin, Tree nuts, Egg, Sesame)
1 teaspoon
BBQ rub
100 g
Pulled pork
30 g
Rucola en veldsla
15 g
Gesneden jalapeño's
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Gluten, Milk, Mollusques, Soy, Celery, Fish, Lupin, Crustaceans, Sesame)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
1.5 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
50 milliliters
Runderbouillon
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.
Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de jalapeños en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.