In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van 'all' en 'oli'? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
15 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
1 stuk(s)
Witte ciabatta
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
100 gram
Pulled pork
20 gram
Rucola en veldsla
25 gram
Aioli
50 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Blus de uienringen af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.
Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.