In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van 'all' en 'oli'? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Red onion
15 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
100 g
Rainbow slaw mix
1 piece
White ciabatta
⅓ sachet(s)
BBQ spice rub
100 g
Pulled pork
20 g
Arugula & lamb's lettuce
25 g
Aioli
50 milliliters
Low sodium beef stock
½ tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Blus de uienringen af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.
Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.