Broodje pulled pork met rode ui
Broodje pulled pork met rode ui

Broodje pulled pork met rode ui

met knapperige koolsalade

In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van 'all' en 'oli'? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

15 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

100 g

Rainbow slaw mix

1 piece

White ciabatta

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

100 g

Pulled pork

20 g

Arugula & lamb's lettuce

25 g

Aioli

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories956 kcal
Energy (kJ)4000 kJ
Fat69 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate54 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Rode ui bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 8 - 10 minuten in de oven.

Afwerken
3

Blus de uienringen af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.