Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise

Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise

met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes

Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pittige twist aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

1.32 stuk(s)

Bosui

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Kimchisaus

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden spitskool

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)965 kcal
Energie (kJ)4038 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers14 g
Vezels14.6 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel, komkommer en gember toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Kimchi-mayonaise maken
3

Meng ondertussen de kimchisaus met de helft van de mayonaise in een kleine kom. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise.

Tip: Omdat je de bosui bakt, kun je de gehele bosui gebruiken. Zo hoef je niets te verspillen!

Bosui bakken
4

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de salade. Verhit een pan op hoog vuur met de sesamolie. Bak de bosui en gesneden spitskool 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De vegetarische schnitzel bak je in dezelfde pan, in de volgende stap.

Tip: Voeg eventueel wat extra olijfolie toe om de schnitzel in te bakken.

Schnitzel bakken
5

Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de kimchisaus. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Beleg de broodjes met de gebakken bosui en spitskool en leg de vegetarische schnitzel erop. Serveer met de ovenfrietjes, de zoetzure salade en overige mayonaise.