Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise
Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise

Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise

met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes

Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pittige twist aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Barley
Rye
Mustard
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

1 piece

Vegetarian schnitzel

1.32 piece

Scallions

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

10 g

Kimchi sauce

150 g

Potatoes

½ piece

Carrot

50 g

Chopped sweetheart cabbage

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ cm

Fresh ginger

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories965 kcal
Energy (kJ)4038 kJ
Fat43 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate107 g
Sugar14 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel, komkommer en gember toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Kimchi-mayonaise maken
3

Meng ondertussen de kimchisaus met de helft van de mayonaise in een kleine kom. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise.

Tip: Omdat je de bosui bakt, kun je de gehele bosui gebruiken. Zo hoef je niets te verspillen!

Bosui bakken
4

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de salade. Verhit een pan op hoog vuur met de sesamolie. Bak de bosui en gesneden spitskool 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De vegetarische schnitzel bak je in dezelfde pan, in de volgende stap.

Tip: Voeg eventueel wat extra olijfolie toe om de schnitzel in te bakken.

Schnitzel bakken
5

Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de kimchisaus. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Beleg de broodjes met de gebakken bosui en spitskool en leg de vegetarische schnitzel erop. Serveer met de ovenfrietjes, de zoetzure salade en overige mayonaise.