Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pittige twist aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
White demi-baguette
(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)
1 piece
Vegetarian schnitzel
1.32 piece
Scallions
20 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
10 g
Kimchi sauce
150 g
Potatoes
½ piece
Carrot
50 g
Chopped sweetheart cabbage
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
½ cm
Fresh ginger
½ piece
[Persian] cucumber
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel, komkommer en gember toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!
Meng ondertussen de kimchisaus met de helft van de mayonaise in een kleine kom. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise.
Tip: Omdat je de bosui bakt, kun je de gehele bosui gebruiken. Zo hoef je niets te verspillen!
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de salade. Verhit een pan op hoog vuur met de sesamolie. Bak de bosui en gesneden spitskool 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De vegetarische schnitzel bak je in dezelfde pan, in de volgende stap.
Tip: Voeg eventueel wat extra olijfolie toe om de schnitzel in te bakken.
Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de kimchisaus. Net zo lekker en minder calorierijk.
Beleg de broodjes met de gebakken bosui en spitskool en leg de vegetarische schnitzel erop. Serveer met de ovenfrietjes, de zoetzure salade en overige mayonaise.