topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Brunchbox | Moederdag

4 porties | Box met 4 brunchrecepten en versgeperst appelsiensap

Deze brunch bestaan uit 3 recepten waarbij de rest van de brunch bestaat uit verse producten uit de Hello Fresh market. Zo zet je binnen een handomdraai een uitgebreide brunch op tafel!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Lupine
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

100 gram

Hollandaisesaus

60 gram

Koudgerookte zalm

100 gram

Spinazie

½ pak(ken)

Danerolles - Croissantdeeg

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Cranberry-pittenmix

1 el

Honing

½ stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat Eieren, Lupine, Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Coburgerham

2 stuk(s)

Briochebroodje

15 gram

Roomboter

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7168 kJ
Energie (kcal)1713 kcal
Vetten85.7 g
waarvan verzadigd42.7 g
Koolhydraten163.6 g
waarvan suikers89.2 g
Vezels14.9 g
Eiwitten58.2 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Schuimspaan
Garde
Soeppan of grote pan met deksel
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik en rol het deeg uit. Snijd langs de stippellijnen zodat je zes driehoeken krijgt.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyere.
  • Rol de croissant van de lange horizontale kant naar de lange puntige kant.
  • Herhaal dit voor alle zes driehoekige deegstukken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 -15 minuten in de oven.


2
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 1 - 2 minuten of totdat ze beginnen te kleuren. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd appel in dunne plakken.
  • Smelt ondertussen 2 el roomboter in een andere koekenpan en bak de appel 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog voeg de honing toe en karamelliseer de appel 1 - 2 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
3

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.

4
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

5
  • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de brioche broodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit (zie Tip).

Tip: Heb je geen sinaasappelpers? Gebruik dan de onderkant van een glas. Zet een glas in het midden van een schaal of bord. De hoekige randen van het glas gebruik je als pers. Halveer de sinaasappels en druk en pers het tegen de randen aan.

6
  • Serveer het suikerbrood met de overige roomboter. Leg de croissants op een serveerschaal.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en bestrooi met de cranberry-pittenmix, geschaafde amandel en garneer met de appel.
  • Snijd de brioche open en leg op de borden. Verdeel de spinazie en zalm erover. Leg de eieren erop en schenk de hollandaise saus erover.
  • Schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.