Brunchbox | Moederdag

Brunchbox | Moederdag

4 porties | Box met 4 brunchrecepten en versgeperst appelsiensap

Deze brunch bestaan uit 3 recepten waarbij de rest van de brunch bestaat uit verse producten uit de Hello Fresh market. Zo zet je binnen een handomdraai een uitgebreide brunch op tafel!

Allergens:
Milk
Egg
Lupine
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

2 piece

Egg

100 g

Hollandaise sauce

60 g

Smoked salmon

100 g

Spinach

½ pack

Danerolles croissant dough

75 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

10 g

Shaved almonds

1 piece

Apple

40 g

Dried cranberries & mixed seeds

1 tablespoon

Honey

½ piece

Sugar bread

(Contains Egg, Lupine, Milk, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame, Soy)

50 g

Cured ham

2 piece

Brioche bun

15 g

Butter

6 piece

Easy peel orange

Not included in your delivery

4 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)7168 kJ
Calories1713 kcal
Fat85.7 g
Saturated Fat42.7 g
Carbohydrate163.6 g
Sugar89.2 g
Dietary Fiber14.9 g
Protein58.2 g
Salt5.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Whisk
Soup pan or large pan with lid
Saucepan
Serving platter

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik en rol het deeg uit. Snijd langs de stippellijnen zodat je zes driehoeken krijgt.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyere.
  • Rol de croissant van de lange horizontale kant naar de lange puntige kant.
  • Herhaal dit voor alle zes driehoekige deegstukken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 -15 minuten in de oven.


2
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 1 - 2 minuten of totdat ze beginnen te kleuren. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd appel in dunne plakken.
  • Smelt ondertussen 2 el roomboter in een andere koekenpan en bak de appel 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog voeg de honing toe en karamelliseer de appel 1 - 2 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
3

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.

4
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

5
  • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de brioche broodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit (zie Tip).

Tip: Heb je geen sinaasappelpers? Gebruik dan de onderkant van een glas. Zet een glas in het midden van een schaal of bord. De hoekige randen van het glas gebruik je als pers. Halveer de sinaasappels en druk en pers het tegen de randen aan.

6
  • Serveer het suikerbrood met de overige roomboter. Leg de croissants op een serveerschaal.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en bestrooi met de cranberry-pittenmix, geschaafde amandel en garneer met de appel.
  • Snijd de brioche open en leg op de borden. Verdeel de spinazie en zalm erover. Leg de eieren erop en schenk de hollandaise saus erover.
  • Schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.