Bulgogi pulled pork taco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogi pulled pork taco

Bulgogi pulled pork taco

met soja-sambal aardappelsalade en koolsla

Dit recept bestaat uit langzaam gegaard vlees, op een zachte tortilla met romige saus en frisse koolsla. Met deze Koreaanse taco's maak je gegarandeerd indruk!

Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled pork

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Babymais

100 gram

Rodekool en wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Avocado

4.02 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Limoen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Rosevalaardappelen

1.32 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

¼ tl

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1276 kcal
Energie (kJ)5340 kJ
Vetten73 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers21 g
Vezels16.1 g
Eiwitten33 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Koolsalade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, 1 tl sesamolie en een snuf zout. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe. Bewaar de rest van de koriander voor de garnering. Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Pulled pork bereiden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de pulled pork en 1/2 zakje bulgogisaus per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de saus is ingekookt.

Toppings bereiden
4

Verhit nog een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Grill de babymais 8 - 10 minuten. Druk goed aan met een spatel. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit en mix in een kleine kom per persoon: 1 tl limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 1 el water met de mayonaise.

Aardappelen afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 tl sambal en de helft van de limoenmayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en voeg toe aan de aardappelen.

Serveren
6

Verdeel de pulled pork en de helft van de koolsla over de mini-tortilla's. Leg de gegrilde babymais en avocado erop en garneer met de overige limoenmayonaise en koriander. Serveer met de Aziatische aardappelen en de rest van de koolsla.