Dit recept bestaat uit langzaam gegaard vlees, op een zachte tortilla met romige saus en frisse koolsla. Met deze Koreaanse taco's maak je gegarandeerd indruk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Pulled pork
20 g
Bulgogi sauce
(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)
1 piece
Garlic
50 g
Baby corn
100 g
Red cabbage & carrot
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
5 g
Fresh coriander
½ piece
Avocado
4.02 piece
Mini tortillas
(Contains Wheat)
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ piece
Lime
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
200 g
Roseval potatoes
1.32 piece
Scallions
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
¼ teaspoon
Sambal
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, 1 tl sesamolie en een snuf zout. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe. Bewaar de rest van de koriander voor de garnering. Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de pulled pork en 1/2 zakje bulgogisaus per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de saus is ingekookt.
Verhit nog een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Grill de babymais 8 - 10 minuten. Druk goed aan met een spatel. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit en mix in een kleine kom per persoon: 1 tl limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 1 el water met de mayonaise.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 tl sambal en de helft van de limoenmayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en voeg toe aan de aardappelen.
Verdeel de pulled pork en de helft van de koolsla over de mini-tortilla's. Leg de gegrilde babymais en avocado erop en garneer met de overige limoenmayonaise en koriander. Serveer met de Aziatische aardappelen en de rest van de koolsla.