Bulgogi pulled pork taco
Bulgogi pulled pork taco

Bulgogi pulled pork taco

met soja-sambal aardappelsalade en koolsla

Dit recept bestaat uit langzaam gegaard vlees, op een zachte tortilla met romige saus en frisse koolsla. Met deze Koreaanse taco's maak je gegarandeerd indruk!

Allergens:
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pulled pork

20 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

1 piece

Garlic

50 g

Baby corn

100 g

Red cabbage & carrot

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

5 g

Fresh coriander

½ piece

Avocado

4.02 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

Lime

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

200 g

Roseval potatoes

1.32 piece

Scallions

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

¼ teaspoon

Sambal

Nutrition Values

Calories1276 kcal
Energy (kJ)5340 kJ
Fat73 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate116 g
Sugar21 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein33 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Grater
Small Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Koolsalade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, 1 tl sesamolie en een snuf zout. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe. Bewaar de rest van de koriander voor de garnering. Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Pulled pork bereiden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de pulled pork en 1/2 zakje bulgogisaus per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de saus is ingekookt.

Toppings bereiden
4

Verhit nog een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Grill de babymais 8 - 10 minuten. Druk goed aan met een spatel. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit en mix in een kleine kom per persoon: 1 tl limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 1 el water met de mayonaise.

Aardappelen afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 tl sambal en de helft van de limoenmayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en voeg toe aan de aardappelen.

Serveren
6

Verdeel de pulled pork en de helft van de koolsla over de mini-tortilla's. Leg de gegrilde babymais en avocado erop en garneer met de overige limoenmayonaise en koriander. Serveer met de Aziatische aardappelen en de rest van de koolsla.