Bulgogi pulled pork taco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogi pulled pork taco

Bulgogi pulled pork taco

met kimchi-aardappelen en koolsla

Vandaag bereid je een Koreaanse variant op wraps. Je vult de tortilla namelijk met langzaam gegaard varkensvlees en bulgogisaus.

Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled pork

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Rodekool en wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Avocado

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Limoen

195 gram

Rosevalaardappelen

2 stuk(s)

Bosui

20 gram

Kimchisaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1125 kcal
Energie (kJ)4706 kJ
Vetten69.6 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten102.5 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels14.5 g
Eiwitten15.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

Koolsalade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de rodekool en wortel met de sesamolie en per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Toppings bereiden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.

Pulled pork bereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Haal de pulled pork uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled pork, de knoflook en 2 el water per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Aardappelen afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven. Meng in een kleine kom de kimchisaus (s) en de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen in een schaal, besprenkel met de kimchimayonaise en garneer met de overige bosui.

Tip: (s) Let op: de kimchisaus is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kimchisaus of houd apart.

Serveren
6

Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de bulgogisaus, de pulled pork, de limoenpartjes en de koolsalade allemaal in aparte kommetjes. Serveer de avocadoplakjes op een bordje ernaast. Laat iedereen zijn eigen taco's vullen. Serveer met de aardappelpartjes.