Bulgogi pulled pork taco
Bulgogi pulled pork taco

Bulgogi pulled pork taco

met kimchi-aardappelen en koolsla

Vandaag bereid je een Koreaanse variant op wraps. Je vult de tortilla namelijk met langzaam gegaard varkensvlees en bulgogisaus.

Allergens:
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pulled pork

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

½ piece

Garlic

100 g

Red cabbage & carrot

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

5 g

Fresh coriander

½ piece

Avocado

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

Lime

195 g

Roseval potatoes

2 piece

Scallions

20 g

Kimchi sauce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories1125 kcal
Energy (kJ)4706 kJ
Fat69.6 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate102.5 g
Sugar25.2 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein15.8 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Grater
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

Koolsalade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de rodekool en wortel met de sesamolie en per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Toppings bereiden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.

Pulled pork bereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Haal de pulled pork uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled pork, de knoflook en 2 el water per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Aardappelen afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven. Meng in een kleine kom de kimchisaus (s) en de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen in een schaal, besprenkel met de kimchimayonaise en garneer met de overige bosui.

Tip: (s) Let op: de kimchisaus is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kimchisaus of houd apart.

Serveren
6

Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de bulgogisaus, de pulled pork, de limoenpartjes en de koolsalade allemaal in aparte kommetjes. Serveer de avocadoplakjes op een bordje ernaast. Laat iedereen zijn eigen taco's vullen. Serveer met de aardappelpartjes.