Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

met Koreaanse stijl saus en gekookt ei

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.

Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)620 kcal
Energie (kJ)2596 kJ
Vetten15.1 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels3.4 g
Eiwitten38.6 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Voeg in de laatste 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht.
  • Giet de rijst af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. 

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al een halfuur tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2
  • Meng in een kom de wittekool en wortel met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de bulgogisaus en de sojasaus.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in plakken.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Roerbakken
3
  • Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de biefstukpuntjes met marinade en sambal (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en roerbak 1 minuut (zie Tip).
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de biefstukpuntjes met de saus erover.
  • Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord.
  • Schep de wortel en wittekool ernaast en leg de komkommerschijfjes erbij.