Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten
Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

met Koreaanse stijl saus en gekookt ei

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.

Allergens:
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

100 g

Steak strips

1 piece

Egg

(Contains Egg)

75 g

Jasmine rice

½ piece

[Persian] cucumber

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Garlic

50 g

Slaw mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories620 kcal
Energy (kJ)2596 kJ
Fat15.1 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate80.4 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber3.4 g
Protein38.6 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Voeg in de laatste 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht.
  • Giet de rijst af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. 

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al een halfuur tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2
  • Meng in een kom de wittekool en wortel met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de bulgogisaus en de sojasaus.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in plakken.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Roerbakken
3
  • Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de biefstukpuntjes met marinade en sambal (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en roerbak 1 minuut (zie Tip).
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de biefstukpuntjes met de saus erover.
  • Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord.
  • Schep de wortel en wittekool ernaast en leg de komkommerschijfjes erbij.