Bulgur met gegrilde aubergine, komkommer en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Bulgur met gegrilde aubergine, komkommer en pistachenoten

met verse kruiden en gedroogde cranberry's

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

0.48 tl

Gemalen korianderzaad

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2608 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten69.5 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels17.9 g
Eiwitten18 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve maantjes van ½ cm dik. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm dik en snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten. Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Bestrooi met peper en zout.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken.

4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Verkruimel de witte kaas.

5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de aubergine, pistachenoten, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de eventuele rode peper. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.