Bulgur met gegrilde aubergine, komkommer en pistachenoten

Bulgur met gegrilde aubergine, komkommer en pistachenoten

met verse kruiden en gedroogde cranberry's

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Pistachios
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Eggplant

½ piece

Tomato

½ piece

Onion

¼ piece

[Persian] cucumber

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

0.48 teaspoon

Ground coriander

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

10 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

15 g

Dried cranberries

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)2608 kJ
Calories623 kcal
Fat27.7 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate69.5 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber17.9 g
Protein18 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve maantjes van ½ cm dik. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm dik en snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten. Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Bestrooi met peper en zout.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken.

4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Verkruimel de witte kaas.

5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de aubergine, pistachenoten, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de eventuele rode peper. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.