Bulgur met spinazie en harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met spinazie en harissa

Bulgur met spinazie en harissa

met feta, geroosterde wortel en amandelen

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 52 kilometer autorijden?

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

15 gram

Gezouten amandelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2907 kJ
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels17.9 g
Eiwitten24.7 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Wortel bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Bulgur koken
3

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.

Saus maken en mengen
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de bulgur.

Tip: De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou.

Afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met bulgur. Roer steeds goed door. Hak ondertussen de gezouten amandelen grof en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Leg de geroosterde wortel erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.