Bulgur met spinazie en harissa
Bulgur met spinazie en harissa

Bulgur met spinazie en harissa

met feta, geroosterde wortel en amandelen

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 52 kilometer autorijden?

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Carrot

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

15 g

Salted almonds

½ piece

Garlic

½ piece

Red onion

15 g

Harissa

65 g

Baby spinach

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories695 kcal
Energy (kJ)2907 kJ
Fat31.6 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate68.6 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber17.9 g
Protein24.7 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Wortel bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Bulgur koken
3

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.

Saus maken en mengen
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de bulgur.

Tip: De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou.

Afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met bulgur. Roer steeds goed door. Hak ondertussen de gezouten amandelen grof en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Leg de geroosterde wortel erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.