Vandaag maak je cannelloni van verse lasagnebladen. Je maakt er geen laagjes, maar rolletjes van. Om je vingers bij af te likken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ pak(ken)
Heinz Tomato Frito
100 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
40 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Paddenstoelenbouillonblokje
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen te blancheren. Snijd de champignons in plakjes en vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de fijngesneden champignons toe. Bak de champignons in 4 – 5 minuten zacht en voeg dan 2/3 van de spinazie in delen toe (de rest gebruik je in stap 4). Bak de spinazie 2 – 3 minuten mee, of totdat de spinazie geslonken is. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot gebruik.
Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur, voeg de Heinz Tomato Frito toe met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje, 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 2 el water (zie Tip). Roer goed door en kook het geheel 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier of een schone theedoek om te drogen. Smeer de vellen daarna in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken. Leg de stroken op een snijplank en verdeel eerst het roomkaasmengsel erover. Leg dan de overige rauwe spinazie erop en verdeel vervolgens het spinazie-champignonmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.
Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten, verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie.
Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.