Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling
Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

met verse lasagnebladen en Italiaanse kruiden

Vandaag maak je cannelloni van verse lasagnebladen. Je maakt er geen laagjes, maar rolletjes van. Om je vingers bij af te likken!

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

125 g

Champignons

½ unit

Knoflookteen

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

½ pack

Heinz Tomato Frito

100 g

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

40 g

Roomkaas

(Contains Milk)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Paddenstoelenbouillonblokje

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3192 kJ
Calories763 kcal
Fat38 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate71 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Colander
Bowl
Paper Towel
Oven Dish
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen te blancheren. Snijd de champignons in plakjes en vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de fijngesneden champignons toe. Bak de champignons in 4 – 5 minuten zacht en voeg dan 2/3 van de spinazie in delen toe (de rest gebruik je in stap 4). Bak de spinazie 2 – 3 minuten mee, of totdat de spinazie geslonken is. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot gebruik.

Vulling maken
3

Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur, voeg de Heinz Tomato Frito toe met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje, 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 2 el water (zie Tip). Roer goed door en kook het geheel 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Cannelloni maken
4

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier of een schone theedoek om te drogen. Smeer de vellen daarna in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken. Leg de stroken op een snijplank en verdeel eerst het roomkaasmengsel erover. Leg dan de overige rauwe spinazie erop en verdeel vervolgens het spinazie-champignonmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.

Ovenschotel afmaken
5

Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten, verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie.

Serveren
6

Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.