Waar of niet waar? Pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar een opera. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse basilicum en oregano
90 gram
Casarecce
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
50 gram
Passata
25 gram
Geraspte Parmigiano Reggiano
25 gram
Ricotta
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
2.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van het basilicum en de oregano en snijd fijn. Kook de casarecce, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de Midden-Oosterse kruidenmix 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 6 - 8 minuten goudbruin.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met de cherrytomaten, passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de oregano toe en 1 tl suiker per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.
Voeg 2 el kookvocht per persoon, de casarecce, de aubergineblokjes, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte kaas toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen. Verdeel de casarecce alla norma over diepe borden en garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum. Verdeel de ricotta in dotjes over de casarecce.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?