Waar of niet waar? Pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar een opera. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
5 g
Fresh basil & oregano
90 g
Casarecce
⅓ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ can
Tinned cherry tomatoes
50 g
Passata
25 g
Grated Parmigiano Reggiano
25 g
Ricotta
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Sugar
2.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van het basilicum en de oregano en snijd fijn. Kook de casarecce, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de Midden-Oosterse kruidenmix 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 6 - 8 minuten goudbruin.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met de cherrytomaten, passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de oregano toe en 1 tl suiker per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.
Voeg 2 el kookvocht per persoon, de casarecce, de aubergineblokjes, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte kaas toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen. Verdeel de casarecce alla norma over diepe borden en garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum. Verdeel de ricotta in dotjes over de casarecce.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?