Casarecce alla norma
Casarecce alla norma

Casarecce alla norma

met aubergine, cherrytomaten en ricotta

Waar of niet waar? Pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar een opera. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Veggie
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Fresh basil & oregano

90 g

Casarecce

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ can

Tinned cherry tomatoes

50 g

Passata

25 g

Grated Parmigiano Reggiano

25 g

Ricotta

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

2.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories881 kcal
Energy (kJ)3686 kJ
Fat42 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate92 g
Sugar25 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Casarecce koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van het basilicum en de oregano en snijd fijn. Kook de casarecce, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Aubergine bakken
2

Verhit 2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de Midden-Oosterse kruidenmix 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 6 - 8 minuten goudbruin.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met de cherrytomaten, passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de oregano toe en 1 tl suiker per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

Serveren
4

Voeg 2 el kookvocht per persoon, de casarecce, de aubergineblokjes, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte kaas toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen. Verdeel de casarecce alla norma over diepe borden en garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum. Verdeel de ricotta in dotjes over de casarecce.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?