Deze soep geef je snel en gemakkelijk extra smaak door de ansjovis. Dit visje zit bomvol umami wat extra hartigheid toevoegt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
¼
Ansjovis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
1 blik(ken)
Kikkererwten
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan of waterkoker. Snijd ondertussen het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan met deksel op hoog vuur. Voeg het worstvlees toe en verdeel met een pollepel in stukken. Bak in 3 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en houd apart. Bewaar de pan met het bakvet.
Snijd ondertussen de ansjovis fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart om de soep mee te garneren. Snijd de venkel in blokjes. Bak de witte ciabatta in 6 - 8 minuten goudbruin.
Verhit de overige olijfolie in de pan met het bakvet op middelmatig vuur, voeg de knoflook, de sjalot, de venkel, de ansjovis en de gedroogde oregano toe en bak in 2 minuten zacht. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er het kippenbouillonblokje boven. Voeg de cherrytomaten in blik toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon en de helft van de ansjovis. De overige ansjovis is lekker in een salade, bijvoorbeeld de volgende dag voor lunch.
Giet de kikkererwten af en voeg ze in de laatste 2 minuten samen met de gebakken worst toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Verdeel de soep over kommen en serveer met de ciabatta. Bestrooi de soep met het venkelloof.