Feta is gemaakt van schapenmelk en er wordt soms ook een beetje geitenmelk toegevoegd. Weet jij in welk Europees land deze kaas is ontstaan?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Gele paprika
¼ stuk(s)
Citroen
1 tl
Gedroogde oregano
125 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Rozijnen-pittenmix
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de paprika grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en oregano 1 minuut op laag vuur. Voeg de paprika en ½ tl citroenrasp per persoon toe, draai het vuur middelhoog en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken.
Voeg de couscous en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut. Voeg vervolgens de helft van de rozijnen-pittenmix toe.
Verdeel de couscous met groenten over de borden. Bestrooi met de overige rozijnen-pittenmix en verkruimel de feta over de borden. Besprenkel naar smaak met extra citroensap en olijfolie.