Couscous met feta, groenten en rozijntjes
Couscous met feta, groenten en rozijntjes

Couscous met feta, groenten en rozijntjes

Feta is gemaakt van schapenmelk en er wordt soms ook een beetje geitenmelk toegevoegd. Weet jij in welk Europees land deze kaas is ontstaan?

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ unit

Sjalot

½ unit

Gele paprika

¼ unit

Citroen

1 teaspoon

Gedroogde oregano

125 g

Spinazie

(May be present Celery)

20 g

Rozijnen-pittenmix

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories617 kcal
Energy (kJ)2582 kJ
Fat21 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate75 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Roer de couscous los met een vork.
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de paprika grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en oregano 1 minuut op laag vuur. Voeg de paprika en ½ tl citroenrasp per persoon toe, draai het vuur middelhoog en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken.

Voeg daarna de couscous en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan.
4

Voeg de couscous en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut. Voeg vervolgens de helft van de rozijnen-pittenmix toe.

Verdeel de couscous over de borden.
5

Verdeel de couscous met groenten over de borden. Bestrooi met de overige rozijnen-pittenmix en verkruimel de feta over de borden. Besprenkel naar smaak met extra citroensap en olijfolie.