Feta is gemaakt van schapenmelk en er wordt soms ook een beetje geitenmelk toegevoegd. Weet jij in welk Europees land deze kaas is ontstaan?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
½ unit
Sjalot
½ unit
Gele paprika
¼ unit
Citroen
1 teaspoon
Gedroogde oregano
125 g
Spinazie
(May be present Celery)
20 g
Rozijnen-pittenmix
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
50 g
Feta
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de paprika grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en oregano 1 minuut op laag vuur. Voeg de paprika en ½ tl citroenrasp per persoon toe, draai het vuur middelhoog en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken.
Voeg de couscous en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut. Voeg vervolgens de helft van de rozijnen-pittenmix toe.
Verdeel de couscous met groenten over de borden. Bestrooi met de overige rozijnen-pittenmix en verkruimel de feta over de borden. Besprenkel naar smaak met extra citroensap en olijfolie.