Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
40 gram
Tomatentapenade
(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Aubergine
90 gram
Farfalle
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
100 gram
Varkenshaaspuntjes
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Ui
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Bloem
1.5 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Schep goed om zodat de aubergine goed bedekt is met de bloem.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook en paprika 1 minuut. Voeg dan de varkenshaaspuntjes toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Blus de pan af met de balsamicoazijn en de kookroom (zie Tip). Voeg de tijm en tomatentapenade toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de room.
Meng de aubergine, pasta en de helft van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta op borden en garneer met de overige kaas.