Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Tomato tapenade
(Contains Sulphites May be present Celery)
½ piece
Eggplant
90 g
Farfalle
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)
100 g
Pork tenderloin tips
50 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Dried thyme
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
1 piece
Garlic
½ piece
Romano pepper
½ piece
Onion
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Flour
1.5 tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Schep goed om zodat de aubergine goed bedekt is met de bloem.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook en paprika 1 minuut. Voeg dan de varkenshaaspuntjes toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Blus de pan af met de balsamicoazijn en de kookroom (zie Tip). Voeg de tijm en tomatentapenade toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de room.
Meng de aubergine, pasta en de helft van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta op borden en garneer met de overige kaas.