Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine, tomatentapenade en kaas

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Tags:
Family
Allergens:
Sulphites
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Tomato tapenade

(Contains Sulphites May be present Celery)

½ piece

Eggplant

90 g

Farfalle

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

100 g

Pork tenderloin tips

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried thyme

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Flour

1.5 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4057 kJ
Calories970 kcal
Fat46.2 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate89.9 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein44.5 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Schep goed om zodat de aubergine goed bedekt is met de bloem. 

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
3

Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook en paprika 1 minuut. Voeg dan de varkenshaaspuntjes toe en bak nog 2 - 3 minuten.

Saus maken
5

Blus de pan af met de balsamicoazijn en de kookroom (zie Tip). Voeg de tijm en tomatentapenade toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de room.

Serveren
6

Meng de aubergine, pasta en de helft van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta op borden en garneer met de overige kaas.