Bang bang! Dit recept wordt normaal geserveerd met kip. De naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
100 gram
Bloemkoolroosjes
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Jasmijnrijst
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1.25 el
Olijfolie
250 ml
Water
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Schep de helft van de chilimayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, 1/4 el olijfolie per persoon en een snuf zout.
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chilimayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het sausje. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten in de pan nagaren. Giet de rijst af indien nodig.
Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snipper de ui. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, de ui en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten en schep regelmatig om. Maak dan het "bang bang"-sausje door de overige chilimayonaise te mengen met de wittewijnazijn.
Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkoolroosjes erbovenop. Serveer met het "bang bang"-sausje en garneer met de komkommer en het sesamzaad.