Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse koriander en pinda's

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

50 gram

Besengek-currypasta

150 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)757 kcal
Energie (kJ)3167 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12 g
Vezels2.3 g
Eiwitten16 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Roerbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door, of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soeppan met groenten en bouillon.

Serveren
4

Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.