Curry-noedelsoep met kokosmelk
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse koriander en pinda's

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

200 g

Italian-style vegetable mix with mushrooms

50 g

Besengek curry paste

150 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Fresh coriander

20 g

Salted peanuts

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

Not included in your delivery

piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories757 kcal
Energy (kJ)3167 kJ
Fat54 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate49 g
Sugar12 g
Dietary Fiber2.3 g
Protein16 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Roerbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door, of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soeppan met groenten en bouillon.

Serveren
4

Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.