Deluxe Hotdog met spek en tuinkers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Deluxe Hotdog met spek en tuinkers

met gebakken uitjes en frisse kool-wortelsla

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mini-romatomaten

7.5 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

100 gram

Wittekool en wortel

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tuinkers

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4118 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten71.7 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels9.4 g
Eiwitten26.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit per persoon 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Brandt & Levie varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin.
  • Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
2
  • Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven.
  • Bak de laatste 4 - 5 minuten het broodje mee in de oven.
3


  • Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte wijnazijn.
  • Voeg hierbij de mayonaise aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de witte kool en wortel toe aan de dressing en meng goed door.
  • Snijd de sla grof en snijd de tomaten in blokjes.
4
  • Snijd het broodje vanaf de bovenkant in.
  • Besmeer de binnenkant met de ketchup, beleg met een beetje sla en daarna wat koolsla en tomaten. Leg de worst erop (Zie tip!), het spek, de gefrituurde uitjes en top af met een paar plukjes tuinkers.
  • In een saladekom, meng de rest van de tomaten en sla met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 tl balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout. Top de salade af met de overgebleven tuinkers.
  • Serveer de hotdog naast de salade en de koolsla.

Tip: Hou je van mosterd? Smeer dan een beetje mosterd over de worst voordat je hem in het broodje legt.