Deluxe Hotdog met spek en tuinkers

Deluxe Hotdog met spek en tuinkers

met gebakken uitjes en frisse kool-wortelsla

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Mini Roma tomatoes

7.5 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Brioche bun

(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)

100 g

Slaw mix

1 piece

Pork sausage with Cheddar and red onion

(Contains Milk)

20 g

Cress

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

30 g

Smoky tomato ketchup

1 piece

Little gem

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Sugar

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)4118 kJ
Calories984 kcal
Fat71.7 g
Saturated Fat24.6 g
Carbohydrate51 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein26.8 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit per persoon 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Brandt & Levie varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin.
  • Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
2
  • Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven.
  • Bak de laatste 4 - 5 minuten het broodje mee in de oven.
3


  • Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte wijnazijn.
  • Voeg hierbij de mayonaise aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de witte kool en wortel toe aan de dressing en meng goed door.
  • Snijd de sla grof en snijd de tomaten in blokjes.
4
  • Snijd het broodje vanaf de bovenkant in.
  • Besmeer de binnenkant met de ketchup, beleg met een beetje sla en daarna wat koolsla en tomaten. Leg de worst erop (Zie tip!), het spek, de gefrituurde uitjes en top af met een paar plukjes tuinkers.
  • In een saladekom, meng de rest van de tomaten en sla met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 tl balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout. Top de salade af met de overgebleven tuinkers.
  • Serveer de hotdog naast de salade en de koolsla.

Tip: Hou je van mosterd? Smeer dan een beetje mosterd over de worst voordat je hem in het broodje legt.