Double protein (NL) - Kipgyros met kruidige tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein (NL) - Kipgyros met kruidige tabouleh

Double protein (NL) - Kipgyros met kruidige tabouleh

met romaine sla en verse kruiden

Libanees eten kenmerkt zich door het gebruik van verse ingrediënten en kruiden. Tabouleh is dan ook typisch Libanees en bestaat onder andere uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. Je serveert er frisse little gem bij, deze is speciaal voor ons geplant en geoogst. Houd je nog tabouleh over? Heerlijk voor de lunch de volgende dag.

Labels:
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Bulgur

½ stuk(s)

Ui

220 gram

Kipgyros

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

4.95 gram

Verse krulpeterselie & munt

½ head

Romaine

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)574 kJ
Energie (kcal)137 kcal
Vetten8.1 g
waarvan verzadigd1.3 g
Koolhydraten12.9 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels8.8 g
Eiwitten3.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium, zie fun facts

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden en persen
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Little gem snijden
4

Haal per persoon 2 of 3 hele blaadjes van de romaine en bewaar apart. Snijd de overige sla klein.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden romaine sla, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg per persoon 2 of 3 blaadjes romaine sla op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de slablaadjes op de borden en serveer de rest erbij.