Double veggie - Bánh mì met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Bánh mì met gehaktballetjes

Double veggie - Bánh mì met gehaktballetjes

met extra portie zoetzure groente en pittige mayonaise

USP: Bánh mì is het perfecte voorbeeld van een fusiongerecht. De baguette in dit gerecht is door de Fransen naar Vietnam gebracht, het beleg is met de smaken van limoen, vissaus en hete peper typisch Aziatisch.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Sjalot

2 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Little gem

30 ml

Vissaus

200 gram

Rodekool en wortel

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Volkoren puntje

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

¾ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2430 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten31.7 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10.2 g
Eiwitten22.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Saladekom
Kleine kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie TIP). Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.

Tip: Houd je van pittig eten? Laat de zaadlijsten dan in de rode peper zitten.

Dressing maken
2

Meng in een kleine kom de vissaus, 1 1/2 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 3 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.

Tip: Heb je geen witte balsamicoazijn in huis? Vervang de witte balsamicoazijn dan door 1/2 el wittewijnazijn per persoon.

Bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

Salade mengen
4

Bak ondertussen de volkoren puntjes 7 - 9 minuten in de oven. Voeg little gem toe aan de saladekom met groenten en meng de rest van de dressing hier ook doorheen. Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden.

Broodjes beleggen
5

Snijd het volkoren puntje open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.

Tip: Het volkorenpuntje geeft je 3 keer zoveel vezels en magnesium dan een wit puntje, en bevat ook 2 keer zoveel vitamine B6 en B11, en kalium. Je hebt dus langer een verzadigd gevoel en je energie wordt regelmatig over de dag verspreid.

6

Serveer de bánh mì met de overige salade.