Double veggie - Bánh mì met gehaktballetjes
Double veggie - Bánh mì met gehaktballetjes

Double veggie - Bánh mì met gehaktballetjes

met extra portie zoetzure groente en pittige mayonaise

USP: Bánh mì is het perfecte voorbeeld van een fusiongerecht. De baguette in dit gerecht is door de Fransen naar Vietnam gebracht, het beleg is met de smaken van limoen, vissaus en hete peper typisch Aziatisch.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Shallot

2 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Red chili pepper

2 piece

Lime

2 piece

Little gem

30 milliliters

Fish sauce

200 g

Red cabbage & carrot

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

1 piece

Wholewheat finger roll

Not included in your delivery

2 teaspoon

Sugar

¾ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.25 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2430 kJ
Calories581 kcal
Fat40.3 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate31.7 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein22.5 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Small Bowl
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie TIP). Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.

Tip: Houd je van pittig eten? Laat de zaadlijsten dan in de rode peper zitten.

Dressing maken
2

Meng in een kleine kom de vissaus, 1 1/2 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 3 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.

Tip: Heb je geen witte balsamicoazijn in huis? Vervang de witte balsamicoazijn dan door 1/2 el wittewijnazijn per persoon.

Bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

Salade mengen
4

Bak ondertussen de volkoren puntjes 7 - 9 minuten in de oven. Voeg little gem toe aan de saladekom met groenten en meng de rest van de dressing hier ook doorheen. Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden.

Broodjes beleggen
5

Snijd het volkoren puntje open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.

Tip: Het volkorenpuntje geeft je 3 keer zoveel vezels en magnesium dan een wit puntje, en bevat ook 2 keer zoveel vitamine B6 en B11, en kalium. Je hebt dus langer een verzadigd gevoel en je energie wordt regelmatig over de dag verspreid.

6

Serveer de bánh mì met de overige salade.