Double veggie - Dahl met kruidig naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Dahl met kruidig naanbrood

Double veggie - Dahl met kruidig naanbrood

met extra salade van tomaat, komkommer en mango

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:
Vegan
Familie
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Verse gember

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½

Tomatenpuree

125 ml

Kokosmelk

35 gram

Rode splitlinzen

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Naanbrood

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)842 kcal
Energie (kJ)3523 kJ
Vetten58.5 g
waarvan verzadigd25.3 g
Koolhydraten54.6 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels11.7 g
Eiwitten17.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.


Smaakmakers fruiten
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.

Dahl koken
3

Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Haal na 10 minuten de deksel van de pan zodat de dahl kan inkoken. Kook eventueel langer door zonder deksel als de dahl nog erg vochtig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt. Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen.

Salade maken
4

Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de helft van de koriander, de limoenrasp, 2 el limoensap per persoon, de pompoenpitten, extra vierge olijfolie, komkommer, tomaat en mango in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Naanbrood bakken
5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

Serveren
6

Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen. Serveer met de salade en het naanbrood.