Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1.5 teaspoon
Fresh ginger
75 g
Sweet potato
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
½
Tomato paste
125 milliliters
Coconut milk
35 g
Red split lentils
20 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
10 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
½ piece
Lime
¼ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Tomato
½ piece
Mango
½ piece
Naan bread
100 g
Spinach
(May be present Celery)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.
Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Haal na 10 minuten de deksel van de pan zodat de dahl kan inkoken. Kook eventueel langer door zonder deksel als de dahl nog erg vochtig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt. Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen.
Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de helft van de koriander, de limoenrasp, 2 el limoensap per persoon, de pompoenpitten, extra vierge olijfolie, komkommer, tomaat en mango in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.
Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen. Serveer met de salade en het naanbrood.