Double veggie - Dahl met kruidig naanbrood
Double veggie - Dahl met kruidig naanbrood

Double veggie - Dahl met kruidig naanbrood

met extra salade van tomaat, komkommer en mango

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Tags:
Family
Plant-Based
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1.5 teaspoon

Fresh ginger

75 g

Sweet potato

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

½

Tomato paste

125 milliliters

Coconut milk

35 g

Red split lentils

20 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

10 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Lime

¼ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

½ piece

Mango

½ piece

Naan bread

100 g

Spinach

(May be present Celery)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories842 kcal
Energy (kJ)3523 kJ
Fat58.5 g
Saturated Fat25.3 g
Carbohydrate54.6 g
Sugar33.6 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein17.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.


Smaakmakers fruiten
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.

Dahl koken
3

Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Haal na 10 minuten de deksel van de pan zodat de dahl kan inkoken. Kook eventueel langer door zonder deksel als de dahl nog erg vochtig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt. Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen.

Salade maken
4

Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de helft van de koriander, de limoenrasp, 2 el limoensap per persoon, de pompoenpitten, extra vierge olijfolie, komkommer, tomaat en mango in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Naanbrood bakken
5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

Serveren
6

Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen. Serveer met de salade en het naanbrood.