Double veggie - Melanzane alla parmigiana met dubbele portie groente
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Melanzane alla parmigiana met dubbele portie groente

Double veggie - Melanzane alla parmigiana met dubbele portie groente

met aubergine, mozzarella en tomaat

In thema van oma's keuken. Nonna Italia die haar favoriete Parmigianno kookt. Met haar twist door broodcroutons voor het kleinkind toe te voegen en het zout uit de aubergine te laten trekken zodat ze beter kan frituren.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

8 el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3743 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten54.5 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten68.7 g
waarvan suikers31.8 g
Vezels14.7 g
Eiwitten29.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken (zie TIP). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Tip: Het zout onttrekt het vocht van de aubergine. Zo wordt hij tijdens het bakken lekker sappig en blijft hij smaakvoller.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes.

Snijden
3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de bloem, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

Aubergine bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

In de oven
5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano reggiano en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige auberineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de melanzane parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht dus meer dan 400 gram groente!