Double veggie - Melanzane alla parmigiana met dubbele portie groente
Double veggie - Melanzane alla parmigiana met dubbele portie groente

Double veggie - Melanzane alla parmigiana met dubbele portie groente

met aubergine, mozzarella en tomaat

In thema van oma's keuken. Nonna Italia die haar favoriete Parmigianno kookt. Met haar twist door broodcroutons voor het kleinkind toe te voegen en het zout uit de aubergine te laten trekken zodat ze beter kan frituren.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Eggplant

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

5 g

Fresh basil

⅔ sachet(s)

Italian seasoning

1 pack

Chopped tomatoes

200 g

Passata

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

White bread roll

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

8 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Energy (kJ)3743 kJ
Calories895 kcal
Fat54.5 g
Saturated Fat20.3 g
Carbohydrate68.7 g
Sugar31.8 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein29.3 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken (zie TIP). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Tip: Het zout onttrekt het vocht van de aubergine. Zo wordt hij tijdens het bakken lekker sappig en blijft hij smaakvoller.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes.

Snijden
3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de bloem, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

Aubergine bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

In de oven
5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano reggiano en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige auberineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de melanzane parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht dus meer dan 400 gram groente!