Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Paprika

3 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Tomaat

125 gram

Rode cherrytomaten

60 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Grana Padanovlokken DOP

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1971 kJ
Energie (kcal)471 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten23.6 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels10.4 g
Eiwitten15.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden 
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 
  • Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel.
  • Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. 
Salade maken en serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en halveer de cherrytomaten.
  • Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, veldsla, alle tomaten, grana padano, de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rest van het basilicum en de basilicumcrème over de naanpizza. Serveer de naanpizza samen met de salade.