Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Bell pepper

3 piece

Garlic

⅓ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

200 g

Passata

¼ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Naan bread

5 g

Fresh basil

½ piece

Tomato

125 g

Red cherry tomatoes

60 g

Arugula & lamb's lettuce

15 g

Grana Padano flakes DOP

15 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)1971 kJ
Calories471 kcal
Fat32.6 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate23.6 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein15.3 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Colander
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden 
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 
  • Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel.
  • Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. 
Salade maken en serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en halveer de cherrytomaten.
  • Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, veldsla, alle tomaten, grana padano, de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rest van het basilicum en de basilicumcrème over de naanpizza. Serveer de naanpizza samen met de salade.