Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en extra avocado en aubergine

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

10 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)884 kcal
Energie (kJ)3700 kJ
Vetten66.3 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten31.9 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in halve manen.
  • Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes.
  • Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten.
  • Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Halloumi bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een derde koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Serveren
4
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de slamix en zonnebloempitten doorheen.
  • Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat, avocado, aubergine en de halloumi-frietjes.
  • Garneer met de chutney van ui en cranberry.
  • Meng de groenten die niet meer in de wrap passen met de sla en serveer erbij.